Kulinaria


Podkategorie w tej kategorii:
11: Wiem co jem i skąd jem - frytki
Praktycznie w każdej restauracji można je zamówić. Jest to bez znaczenia czy jest to punkt z szybką żywnością, czy 5-cio gwiazdowy obiekt gastronomiczny.

12: Garnki emaliowane, czyli zdrowa i smaczna kuchnia
Zastanawiając się nad często bardzo trudnym wyborem kolejnych naczyń, które będą służyły nam przez jak najdłuższy czas, stajemy między innymi przed koniecznością wyboru odpowiednich garnków.

13: Jak odżywiać się w zimie?
Przyszła zima, w związku z czym dni stają się krótsze, a noc przedłuża się w nieskończoność. Jednocześnie przez ujemną temperaturę, która czasami nawet może wskazać -20 stopni, mamy ochotę już tylko schować się pod ciepły kocyk.

14: Blog, który zabierze Cię w świat bemarów
Jesteś właścicielem knajpy i nie jesteś pewien jak wyposażyć powierzchnię? A może masz problem jakie urządzenie będzie najkorzystniejsze dla podtrzymania stosownej temperatury przyrządzonych posiłków? Przeczytaj dalej niniejszy artykuł i dowiedz się więcej, jak rozwiązać wszystkie swoje gastronomiczne problemy.

15: Czy na stołówce i w szpitalu mają te same urządzenia?
Wielu restauratorów spotyka się z problemem chłodnych dań, a co jest z tym związane, niezadowoleniem klientów. Tego typu przypadki trafiają się często na weselach, spotkaniach biznesowych, lub też spotkaniach towarzyskich.

16: Otwieramy lokal gastronomiczny
Otwierając swój lokal gastronomiczny trzeba liczyć się z wieloma zobowiązaniami oraz trudnościami, które napotkamy na drodze. Prowadzenie własnego biznesu wymaga zdolności podejmowania szybkich i dobrych decyzji. Z jakimi problemami musi zmierzyć się przyszły przedsiębiorca?

17: Czasy gotowanej kukurydzy i waty cukrowej
Ogólnie festyny znane są z balonów, popcornu, gorącej kukurydzy oraz naturalnie waty cukrowej. Jednakże z biegiem lat świat uległ zmianie i dalej brnie do przodu. Zwykła rozrywka, która niegdyś osiągalna była tylko na miejskich imprezach, obecnie znajduje się w znaczącej ilości domów.

18: Domowe naleśniki.
Jedną z lepszych potraw, które najbardziej lubią dzieci, są naleśniki poznań. Niestety przy okazji nie można powiedzieć, że jest to szybka i niekłopotliwa potrawa, ponieważ każdy kucharz doskonale wie, że przy naleśnikach niestety mamy trochę pracy.

19: Krótki poradnik dobrego kelnera
Przychodząc do restauracji liczymy na szybką oraz sprawną obsługę. W tym celu wielu pracodawców z dokładnością dobiera pracowników. Często organizuje warsztaty oraz dodatkowe kursy z myślą zwiększenia jakości pracy.

20: Co lepsze - patelnia czy frytownica?
Smaczne frytki, kurczak lub ryba – to wszystko mamy możność przygotowywać w głębokim oleju, jeżeli tylko dysponujemy odpowiednim urządzeniem. W tej chwili stajemy przed olbrzymim dylematem: czy kupić frytownicę a może zwykłą patelnię i smażyć potrawy w rutynowy sposób?


Strona 2 z 4
[1]   [2]   [3]   [4]  

Statystyki


Artykułów: 7017
Autorzy: 1923

Menu

Reklama




Najaktywniejsi autorzy



Zakatalogowani (670)
Natalia (412)
EP (372)
berszi (252)
gryzipiorek (236)
Justyna (224)
pismak (213)
Admin (207)
Karolina (181)
Ania (162)

Kategorie






© 2011-2013 Pioropolis.pl, Silnik: ArticleMS
Pamiętaj, administracja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez użytkownika. Treści są własnością ich autorów.