Alkohole


121: W jakich kieliszkach podajemy konkretne rodzaje alkoholi
To niezwykle ważne, aby odpowiedni rodzaj alkoholu podawany był w specjalnie dla niego przeznaczonym rodzaju szkła. Podczas organizowania większych przyjęć czy kameralnych spotkań ze znajomymi, to jeden z czynników tak zwanej etykiety.

122: Dokładnie przeanalizuj etykietę wina, którego masz ochotę się napić
Coraz więcej z nas zaczęło zwracać szczególną uwagę na skład produktów, które dostarczamy swojemu organizmowi w codziennej diecie. To bardzo dobre przyzwyczajenie. Warto jednak owe spisy składników potrafić zrozumieć i przeanalizować.

123: Najmodniejsze w tym roku drinki dla pań, to drinki z whisky
Kobiety bardzo często zwracają uwagę na to, co w danym sezonie jest modne. I nie mamy tu na myśli jedynie najnowszych krajów ciuchów czy fasonów butów i dodatków. Panią także zależy na tym, aby ich zachowania wpisywały się w normy tych „na topie”.

124: Konkursy barmańskie – które firmy alkoholowe sponsorują te imprezy?
W Polsce jest ich coraz więcej. Wymagają od zawodników nie tylko sporych umiejętności kulinarno-manualnych, co także dużej wiedzy z zakresu chemii kuchennej, higieny pracy i mieszania różnorodnych proporcji, gęstości płynów, rodzajów trunków.

125: Anglicy pozazdrościli Szkotom i wyprodukowali własną whisky
Znaną na całym świecie prawdą jest, że szkocka whisky jest najlepsza. Absolutnie nie podlega to żadnym dyskusjom, jako że już niejednokrotnie, najlepsi degustatorzy tego właśnie trunku fakt ten potwierdzili.

126: Jak ważny jest kształt alembiku
Destylacja to zdecydowanie kluczowy etap w całej długotrwałej drodze wytwarzania whisky. Przede wszystkim chodzi tu o otrzymanie wysokoprocentowego destylatu z zaledwie kilkuprocentowego roztworu.

127: Przebieg procesu słodowania jęczmienia podczas produkcji whisky
Pierwszym etapem produkcji każdego rodzaju whisky, jest słodowanie jęczmienia. Rozpocząć należy tu więc od dokładnego oczyszczenia ziaren, które następnie na dwa/trzy dni moczy się w wodzie.

128: Koktajle na wiosnę
Pierwsza wzmianka o tego rodzaju specjałach pojawiła się już na początku XVII wieku, ale popularność barwne trunki zyskały dopiero po pięćdziesięciu latach. Gdy w społeczeństwach wzrosła wola podróżowania, poznawania nowych smaków i przepisów kulinarnych.

129: Zanim zamówisz ulubionego drinka, pomyśl o kaloriach
Rzadko przychodzi nam do głowy, aby podczas imprezy, zabawy w klubie, czy spotkania ze znajomymi, które najczęściej zakrapiane są alkoholem, zastanawiać się nad tym, ile właśnie zbędnych kalorii dostarczamy naszemu organizmowi.

130: Rumowa wiosna
Z racji przesilenia pogodowego, warto uraczyć siebie samego czymś kalorycznym, energetycznym i smakowitym. Popijając pyszny napój czy też zajadając specjał z domowego spichlerza, zyskamy nowe siły, niezbędne by powitać kolejną porę roku. Która – po zimie – do nas zmierza!


Strona 13 z 24
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]  

Statystyki


Artykułów: 7017
Autorzy: 1923

Menu

Reklama




Najaktywniejsi autorzy



Zakatalogowani (670)
Natalia (412)
EP (372)
berszi (252)
gryzipiorek (236)
Justyna (224)
pismak (213)
Admin (207)
Karolina (181)
Ania (162)

Kategorie






© 2011-2013 Pioropolis.pl, Silnik: ArticleMS
Pamiętaj, administracja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez użytkownika. Treści są własnością ich autorów.