Alkohole


201: Raklija – bałkańskie dobro
Rakija należy do rodzajów ciężkich trunków alkoholowych, który zaklasyfikować możemy gdzieś pomiędzy brendy, a bimbrem. Rakija to tradycyjny, bardzo popularny, bułgarski alkohol.

202: Jak powstaje whisky?
Destylat słodu jęczmiennego i innych zbóż, pochodzący z terenów Szkocji, który przynajmniej przez 3 lata leżakował w dębowych beczkach. W jej skład jest ściśle określony. Prawdziwa whisky składa się tylko z wody, jęczmienia i drożdży. Skąd więc bierze się jej ogromne zróżnicowanie?

203: Rodzaje win
Okazuje się, że prosty podział na wino białe i czerwone nie wystarcza. Odmian win jest dużo więcej niż mogłoby się nam wydawać. Oto kilka wskazówek dla laików.

204: Co warto wiedzieć o whisky?
Trunek kojarzony głównie ze Szkocją – okazuje się, że pochodzi z Irlandii. Tradycyjny produkowany ze słodu jęczmiennego, ale dziś używa się także innych surowców. Oto co warto wiedzieć o whisky.

205: Historia whisky Ballantine's
Jedna z najlepszych szkockich whisky mieszanych, produkowana przez firmę George Ballantine & Son Ltd. W jaki sposób osiągnęła tak niesamowity sukces na całym świecie?

206: Popularność Mojito. I jego 6 niezbędnych składników
Drink ten, rodem z gorącej Kuby, przebojem wdarł się do europejskich dusz. Smakuje wielu bywalcom imprez, ale dobrze się też sprawdzi na domówce, randce czy spotkaniu rodzinnym.

207: Białe drinki na białe noce…
Podczas białych nocy zmierzch przechodzi bezpośrednio w świt. Słońce wprawdzie chowa się za horyzontem, ale światło na tyle rozprasza się w atmosferze, że typowa, ciemna noc nie nadchodzi.

208: Receptura Regal
Na sam początek zmieszaj – różnorodne (byleby dojrzałe!) whisky słodowe. Połącz je z dojrzałymi z subtelnymi, acz finezyjnymi w smaku whisky zbożowymi. Tak powstanie unikatowa kompozycja trunku. Trudna do podrobienia. Łatwa do osiągnięcia, jeśli sięgniesz po komponenty najwyższej jakości.

209: Bracia wzburzonej krwi - co nieco o dziejach pewnej whisky
Szkocki trunek o nazwie Chivas Regal to typ blended, czyli mieszanka różnych whisky zbożowych. Właścicielem marki jest Pernod Ricard, czyli francuska kompania, powstała na dawnej destylarni najlepszych absyntów.

210: Ambasadorzy Chivasa na Facebooku
Profil członkowski na portalu społecznościowym powinien charakteryzować się przejrzystą kompozycją, podaniem maksimum informacji o danym produkcie, danej usłudze oraz zachowaniem lekkiej formuły, zachęcającej fanów do częstego klikania na stronie producenta.


Strona 21 z 24
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [17]   [18]   [19]   [20]   [21]   [22]   [23]   [24]  

Statystyki


Artykułów: 7017
Autorzy: 1923

Menu

Reklama




Najaktywniejsi autorzy



Zakatalogowani (670)
Natalia (412)
EP (372)
berszi (252)
gryzipiorek (236)
Justyna (224)
pismak (213)
Admin (207)
Karolina (181)
Ania (162)

Kategorie






© 2011-2013 Pioropolis.pl, Silnik: ArticleMS
Pamiętaj, administracja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez użytkownika. Treści są własnością ich autorów.