Pierwsze kroki w gotowaniu

PDF | Widok wydruku | Html

Autor: Zakatalogowani

Czytano: 977 razy | Kategoria: Pozostałe | Ilość słów: 366 | Data: 19.03.13 | 0 komentarzy



Kiedy zaczynamy naszą przygodę z gotowaniem, powinnyśmy zapoznać się z podstawami kuchni Polskiej. Jeżeli chcemy naprawdę dobrze gotować to musimy się uzbroić w cierpliwość oraz przemyśleć wszystkie nasze pomysły.


Wiadomo na początku będzie bardzo słabo, wręcz tragicznie ale w kuchni Polskiej jest naprawdę mało potraw, które uda się popsuć za pierwszym podejściem. 

Jeżeli jednak nie przestajemy myśleć o gotowaniu i naprawdę bardzo chcemy zacząć gotować to są trzy reguły, których musimy się stanowczo trzymać. Wiadomo, że są tak zwane codzienne obiady i są takie wystawne, które organizowane są z powodu jakiegoś ważnego wydarzenia w danej rodzinie. I właśnie dlatego w każdym domu powinna być podwójna zastawa stołowa. Jedna taka, której będziemy używali na co dzień, którą będziemy normalnie myć i nie będziemy się przejmować tym, że ktoś nam ją zbije. Z drugiej strony powinniśmy mieć również taką, którą będziemy wybierali tylko i wyłącznie na ważne okazje.

Z pewnością jeżeli będzie ona biała, to idealnie będziemy mogli do niej wybrać różną dekorację stołu, dzięki czemu będziemy mogli za każdą razom zrobić coś innego, co sprawi, że nasi goście naprawdę będą z takiej propozycji zadowoleni, a co się z tym wiąże, będą oni również zachwyceni takim, a nie innym przyjęciem. Bo to przecież w dużej mierze przybranie stołu świadczy o tym, z jak wielkim szacunkiem do nich podchodzimy i jak wiele dla nas znaczy ich obecność. Oczywiście najlepiej jeżeli taka zastawa będzie w całości od jednego kompletu, bo wtedy zarówno talerze obiadowe, jak i deserowe, salaterki czy półmiski, będą wyglądały tak samo, a cały stój będzie wyglądał bardzo elegancko i dostojnie.

Dlatego właśnie nie warto oszczędzać na zakupie tego typu zastawy stołowej, bo może się okazać, że to właśnie dzięki niej nasi goście będą mieli większy apetyt na zjedzenie naszych potraw, bo wiadomo, że przy pięknie zastawionym stole je się o wiele przyjemniej i że człowiek wtedy nie przejmuje się kolejnymi dokładkami oraz tym, że może zjadł zbyt dużo.




Podpis

Dorota Chojnacka


Ocena: Ten artykuł nie był jeszcze oceniany


Komentarze

Skomentuj

Nie masz uprawnień do komentowania. Musisz się zalogować.

Statystyki


Artykułów: 7020
Autorzy: 1925

Menu

Reklama




Najaktywniejsi autorzy



Zakatalogowani (670)
Natalia (412)
EP (372)
berszi (252)
gryzipiorek (236)
Justyna (224)
pismak (213)
Admin (207)
Karolina (181)
Ania (162)

Kategorie






© 2011-2013 Pioropolis.pl, Silnik: ArticleMS
Pamiętaj, administracja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez użytkownika. Treści są własnością ich autorów.